25 de novembre del 2010

Manifest: veí, veïna, lluitem contra la violència de gènere des dels barris!

MANIFEST: 25 novembre
Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones.

Més de 100 dones assassinades per la violència masclista.


Veí, veïna: lluitem des dels barris per aturar les discriminacions de gènere!

Aquest any ja s’ha superat la suma de dones mortes per la violència masclista que a dies d’avui, arriba a la xifra de 108, superant el registre de tot l’any passat. Aquesta alarmant estadística comptabilitza tant les agressions de mort que han sofert dones en el sí de la parella o ex-parella, com per altres membres de la família, i en el marc de la prostitució i del tràfic de dones, segons el còmput de la Xarxa d’Organitzacions feministes estatal Red Feminista.

Una altra estadística que dimensiona aquest terrible problema social, és la xifra dels 63 assassinats de dones en mans de les seves parelles o ex-parelles, de les quals 10 s’han succeït a Catalunya, segons el registre del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat.

Pel moviment veïnal resulta igualment preocupant les 800.000 persones menors que han estat víctimes col·laterals d’aquesta violència, segons el Ministeri.

Davant d’aquesta realitat, la CONFAVC insta a les entitats veïnals a fer un esforç per treballar conjuntament amb altres entitats socials dels barris en la lluita per erradicar la cultura i la violència masclista.

En aquesta direcció, la CONFAVC ha desplegat el Programa del moviment  veïnal en la lluita contra la violència masclista a diferents municipis de Catalunya amb l’objectiu de crear una xarxa de persones que acullin a dones que han patit maltractaments i les vehiculin als serveis especialitzats per a elles.

Veí, veïna, aturem la cultura masclista des dels barris!

Per més informació: del projecte:

http://www.fundacioconfavc.cat/formacio/noticies/arrenca-el-curs-de-ve-nes-ive-ns-implicats-contra-la-viol-ncia-de-g-nere-sant-cug

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada